onsdag 13. februar 2013

Frokostmuffins med syltetøy og pinjekjerner


Jeg er en frokostfanatiker. Oppvokst som jeg er i Norge, hvor man sier at frokosten er det viktigste måltidet på dagen. Jeg greier ikke å starte dagen uten en skikkelig frokost. Dersom jeg skal på jobbreise med første flyet og må stå opp kl. 4 på natten, spiser jeg likevel frokost. Utenkelig for mange - uunnværlig for meg. Når vi skal på ferie og leter etter et passende hotell, er et av de viktigste kriteriene for meg at de har en god frokost. Jeg var nesten fornærmet første gangen jeg kom til Italia, og måtte slå fast at de har en helt annen oppfatning av hva frokost er enn hva vi Nord-Europeere mener, for å si det mildt. Frokosten bestod av vakumpakkede kakestykker og en cappuccino. Med tider og stunder har jeg vent meg til dette også, noe som viser at alt sammen kanskje er mest mentalt eller i det minste har noe med innstillingen å gjøre. Jeg greier til og med å nyte denne formen for frokost, bare fordi det hører med til den italienske feriefølelsen. Det eneste mankoet er at det ikke er veldig sunt og heller ikke særlig mettende. 

Over de siste årene har jeg lett etter sunne, næringsrike frokoster som holder mett lenge. Jeg landet tilslutt på müsli - helst hjemmelaget. Og nå har jeg funnet nok et alternativ: frokostmuffins! Oppskriften har jeg fra Fanny, som skriver bloggen Fanny's Husmorskole. En slik muffin holdt meg mett like lenge som en tallerken müsli, og ble vel mottatt både av store og små her i huset. Det er også et godt alternativ til kaker for de minste har jeg funnet ut. Bruk det syltetøyet du liker aller best - jeg hadde hjemmelaget jordbærsyltetøy i mine.
 INGREDIENSER FROKOSTMUFFINS
2 dl hvetemel
3 dl grovt mel
1 dl havregryn
2 ts bakepulver
0,5 dl brunt sukker
50 g smør
3 ss honning
1 egg
2,5 dl melk 
Syltetøy
Pinjekjerner

Forvarm ovnen på 170°C. Bruk muffinsformer eller bakepapir som du klipper til og bretter oppi et muffinsbrett.
Smelt smør og honning på svak varme. Sett til side og la det avkjøle litt mens du ordner resten.
Bland alt det tørre godt. 
Visp egg og melk lett sammen.
Rør inn melkeblandingen og smøret vekselsvis i det tørre.


Fyll muffinsformene halvfulle. Legg deretter på en teskje syltetøy i midten og fyll så opp med mer muffinsdeig; helt til kanten av muffinsbrettet. Strø på pinjekjerner.
Stekes i 20-30 minutter; avhengig av ovn.
3 kommentarer:

 1. Dette gir en god start på dagen:-) Oppdaget akkurat bloggen din. Gleder meg til å følge deg videre.
  Hilsen Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen som ny leser, Linda! Håper du finner noe du liker hos Madame Laurien ;o)
   Hilsen Anne Line

   Slett